Medlemskab » Anti Doping Politik » Dopinglinien

Liniens telefonnummer, åbningstider og formål

Dopinglinien er en anonym telefonrådgivning, hvor alle kan få svar på spørgsmål om risikoen ved at anvende anabole steroider, EPO og andre dopingstoffer. På Dopinglinien kan du tale med idrætsmedicinske læger.

Dopinglinien, der har telefonnummer 7025 7112, er åben mandag
og torsdag mellem klokken 16.00 og 18.00.

Dopingliniens opgave er at forebygge brugen af anabole steroider og andre dopingstoffer. Derfor kan dopinglinien:

• Besvare medicinske spørgsmål om virkninger, bivirkninger og andre risici ved dopingstoffer.

• Identificere dopingpræparater på baggrund af præparatnavnet.

Informere om love og regler vedrørende dopingmisbrug.

Formidle kontakter mellem spørgeren og relevante organisationer, myndigheder og lignende.

Være klar med beredskab og strategi ved akut behov.

Opretholde videnskab omkring anvendelse af doping ved at være i kontakt med miljøet, så samtalen altid er af høj kvalitet.

Lave statistik på opkaldene og derved samle erfaring til støtte for sundhedsmæssige interventioner.